Volle maan in Schorpioen

Maandag 30 april om 2:59 is het volle maan in schorpioen. Volle maan is het moment bij uitstek voor introspectie. Werken op emoties die boven komen, loslaten, vergeven. Maar het is ook een uitgelezen moment voor spirituele activiteiten. Dit gekoppeld aan de mysterieuze, diep gravende schorpioen belooft dit een emotioneel bewogen periode te worden.

Op hetzelfde moment wordt ook Beltaine gevierd. Zelf ben ik hier niet zo in thuis maar Loena heeft op haar blog Loena’s Droom een leuke blog geschreven. Dus mocht je hierin meer interesse hebben geef ik je alvast de link door: Beltaine Correspondenties

Algemene informatie over maanmagie vindt je terug op volgende post: Moon Magic.

Schorpioen

Schorpioen is een teken met een mysterieus kantje die heel moeilijk te doorgronden is. Je krijgt alleen te zien wat ze je willen tonen. Het zijn gravers met een onverzadigbare dorst naar kennis. Ze houden van nature uit van alles wat te maken heeft met dood en wedergeboorte. Het is dan ook een erg spiritueel en hartstochtelijk teken.

Een schorpioen blijft natuurlijk een wezen die venijnig kan steken. Het is dus belangrijk dat je bij deze maan combinatie oplet dat emoties niet uit de hand lopen. Doe geen impulsieve dingen waar je achteraf spijt van krijgt.

IMG_1082
Spirit de la Lune deck

Volle Maan in Schorpioen

De schorpioen is een héél intens teken. Gecombineerd met de volle maan vormt het een emotioneel explosief duo. Zoals reeds gezegd is de schorpioen een graver dus mag je jezelf verwachten aan diepliggende onderwerpen. Soms zijn het dingen die je bewust probeert te verbergen. Maar het kan even goed heel onbewuste zaken zijn. Je krijgt nu de kans om licht te laten schijnen in het diepste van je ziel.

In het licht van de volle maan is het de bedoeling dat je jezelf en anderen vergeeft. Dat je dingen loslaat, waardoor er ruimte ontstaat om te helen.  Hierbij moet je wel opletten dat je toch controle houdt over alles. Als dat wat bovenkomt je petje te boven gaat, probeer dan hulp te zoeken. Een luisterend oor kan op dat moment al enorm steunend werken.

Volle maan in schorpioen is dus perfect om

 • Gebruik te maken van de spirituele energie van de schorpioen
 • Voor healing en je terug opladen
 • Bepaalde grote veranderingen in je leven door te voeren
 • Schaduwwerk
 • Licht te werpen op moeilijke situaties of gevoelens

Schorpioen regeert over het achtste huis, het huis van verlangen, dood & wedergeboorte en het occulte. Ook hier komt opnieuw het spirituele aspect boven. De kans is dan ook groot dat je zal merken dat je veel gevoeliger bent dan anders.

Tips voor je volle maan ritueel

 • Maak een lijstje van een 5-tal intenties die je wenst te veranderenpexels-photo.jpg
 • Maak een lijstje van personen of situaties die je wilt loslaten. Het is erg belangrijk dat je eerst iedereen (ook jezelf) vergeeft. Hierbij wil ik even toevoegen dat vergeven niet gelijk staat aan dingen goedkeuren. Wel kan je pas loslaten als je dingen in een context hebt geplaatst en alles en iedereen hebt vergeven.
 • Een leuke oefening om dingen los te laten is een luchtballon visualiseren. In plaats van de mand zit onderaan een grote kist. Hierin steek je alles en iedereen die je moet loslaten. Neem hiervoor je tijd. Als je kist voldoende geladen is doe je het deksel dicht en hang je er een groot slot op. De sleutel kan je heel ver wegsmijten of verstoppen zodat je het niet meer kan vinden. De ballon laat je dan opgaan en van je wegvliegen. Blijf kijken tot de ballon zo ver van je vandaan is dat het niet meer te zien is. Probeer hierbij ook te voelen dat de pak die normaal op je hart ligt steeds lichter en lichter wordt, tot het helemaal verdwenen is. Het kan zijn dat je deze oefening enkele malen moet herhalen.
 • Deze periode is prefect om dingen af te werken. Moet je nog iets tegen iemand zeggen, je excuses aanbieden? Of wil je gewoon eens eerlijk zijn tegenover jezelf. Doe het! Maaaaaar, let wel op de venijnige staart.

Ik herhaal ook enkele tips uit de vorige post van nieuwe maan in ram omdat deze universeel geldig blijven:

 • AARDING: zorg dat je goed geaard bent. Indien je moeilijk hebt met aarden kan een aardende steen onder je stoel of tussen je voeten leggen een heel stuk helpen.  Rookkwarts is bijvoorbeeld een erg goede aardende steen die bovendien je aura goed beschermt tegen negatieve energieën.
 • BESCHERMING: er bestaan hiervoor veel manieren. Je kan bescherming vragen van je gidsen, jezelf in een beschermende bubbel van licht visualiseren, in een kring beschermende stenen of schedels zitten enz. Hoe je het doet maakt niet, uit zolang je jezelf maar heel bewust beschermt en achteraf ook een moment neemt om te bedanken voor je ontvangen bescherming.
 • DANKBAARHEID: het is belangrijk om, ook bij volle maan, dankbaar te zijn om wat je hebt en wat je tot nu toe hebt bereikt.
 • FOCUS: probeer tijdens je ritueel gefocust te zijn op wat je wilt. Je kan bijvoorbeeld je wensen opschrijven of een mood board maken. Wat het ook is, zorg gewoon dat je je focus kan vasthouden

Deze tips ga ik zoals bij Nieuwe Maan ook in een aparte post op de blog plaatsen in het menu Maanmagie – Algemene informatie. Zo kan je deze achteraf gemakkelijk consulteren.

Happy Full Moon,

Nini

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Volle maan in Schorpioen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: