Tips voor je volle maan ritueel

  • Maak een lijstje van een 5-tal intenties die je wenst te veranderen
  • Maak een lijstje van personen of situaties die je wilt loslaten. Het is erg belangrijk dat je eerst iedereen (ook jezelf) vergeeft. Hierbij wil ik even toevoegen dat vergeven niet gelijk staat aan dingen goedkeuren. Wel kan je pas loslaten als je dingen in een context hebt geplaatst en alles en iedereen hebt vergeven.
  • Een leuke oefening om dingen los te laten is een luchtballon visualiseren. In plaats van de mand zit onderaan een grote kist. Hierin steek je alles en iedereen die je moet loslaten. Neem hiervoor je tijd. Als je kist voldoende geladen is doe je het deksel dicht en hang je er een groot slot op. De sleutel kan je heel ver wegsmijten of verstoppen zodat je het niet meer kan vinden. De ballon laat je dan opgaan en van je wegvliegen. Blijf kijken tot de ballon zo ver van je vandaan is dat het niet meer te zien is. Probeer hierbij ook te voelen dat de pak die normaal op je hart ligt steeds lichter en lichter wordt, tot het helemaal verdwenen is. Het kan zijn dat je deze oefening enkele malen moet herhalen.
  • Deze periode is prefect om dingen af te werken. Moet je nog iets tegen iemand zeggen, je excuses aanbieden? Of wil je gewoon eens eerlijk zijn tegenover jezelf. Doe het! Maaaaaar, let wel op de venijnige staart.

Ik herhaal ook enkele tips uit de post Tips voor je nieuwe maan ritueel omdat deze universeel geldig blijven:

  • AARDING: zorg dat je goed geaard bent. Indien je moeilijk hebt met aarden kan een aardende steen onder je stoel of tussen je voeten leggen een heel stuk helpen.  Rookkwarts is bijvoorbeeld een erg goede aardende steen die bovendien je aura goed beschermt tegen negatieve energieën.
  • BESCHERMING: er bestaan hiervoor veel manieren. Je kan bescherming vragen van je gidsen, jezelf in een beschermende bubbel van licht visualiseren, in een kring beschermende stenen of schedels zitten enz. Hoe je het doet maakt niet, uit zolang je jezelf maar heel bewust beschermt en achteraf ook een moment neemt om te bedanken voor je ontvangen bescherming.
  • DANKBAARHEID: het is belangrijk om, ook bij volle maan, dankbaar te zijn om wat je hebt en wat je tot nu toe hebt bereikt.
  • FOCUS: probeer tijdens je ritueel gefocust te zijn op wat je wilt. Je kan bijvoorbeeld je wensen opschrijven of een mood board maken. Wat het ook is, zorg gewoon dat je je focus kan vasthouden

 

Advertenties

Een gedachte over “Tips voor je volle maan ritueel

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: