Moon Magic

Vandaag een blogpost die tevens een inleiding is voor een reeks van 24 posts over de maan.  Zelf gebruik ik regelmatig de energie van de maan om bepaalde zaken in mijn leven een handje te helpen of gewoon om te werken rond bepaalde thema’s. Lezers die zich bezighouden met bijvoorbeeld Wicca zullen hier zeker en vast reeds mee bezig zijn.

Met deze posts is het niet mijn bedoeling alle mogelijkheden van de maanenergie te bespreken. Hiervoor is mijn kennis en ervaring ook te beperkt. Wel zou ik het leuk vinden mochten jullie bewuster zijn van onze prachtige maan en haar potentieel. En misschien hierdoor aangezet worden het meer te gaan bestuderen.

Vandaag dus de inleiding, daarna zal er bij elke nieuwe en volle maan een korte blog-bespreking volgen over die betreffende maan (bijvoorbeeld volle maan in schorpioen op 30 april). Dit doe ik verder tot we de zodiac volledig rond hebben.

Je zal snel merken dat ik geen vaste rituelen meegeef. Dit omdat ik niet geloof in een uniform ritueel die dé manier is. De behoefte in rituelen is voor iedereen anders. De ene maakt het enorm complex en volgens een vast stramien, de ander is hierin veel eenvoudiger. Is de ene dan beter dan het andere? Volgens mij niet. Een ritueel of een intentie vind pas zijn kracht als jij je erin gelooft en je er goed bij voelt.

De maan

De maan staat symbool voor het innerlijke, voor gevoelens en emoties. De maan wordt ook pexels-photo-556666.jpeggeassocieerd met het vrouwelijke. Het staat voor cyclussen zoals eb en vloed van de zee of nog de vrouwelijke cyclus enz.

Het is algemeen (ook wetenschappelijk) erkent dat de maan een grote impact heeft op onze mooie blauwe planeet. De maan beïnvloedt de waterstand van onze zeeën en oceanen. Het is door de maan dat wij getijen kennen. Het beïnvloedt ons ook omdat wij maar liefst uit 65% water bestaan. Maar ook planten bestaan gedeeltelijk uit water. Dat wisten onze voorouders ook, zij hielden namelijk rekening met de maanstand voor landbouw en veeteelt.

De maan kent een cyclus van nieuwe maan tot volle maan en terug. Sommigen die veel de maanenergie gebruiken zullen ook de tussenstanden tussen nieuw en volle maan gebruiken in hun rituelen. Ik beperkt mij hier tot enkel de twee hoofddelen omdat ik zelf vaak ondervind dat ik tussendoor te druk bezig ben om daar altijd aan te denken. Mocht je daar graag meer over willen weten dan vind je onderaan de post een korte literatuurlijst terug.

Nieuwe maan

De nieuwe maan is het moment waarbij de zon tussen de maan en de aarde in komt te staan waarbij de maan volledig achter de zon verscholen zit. Deze maan staat altijd in het teken waarin de zon staat. Vandaag zijn we 8 April en staat de zon in Ram, dus de nieuwe maan op 16 april zal ook in Ram staan. Het teken waarin de maan staat zal hierdoor de energie van de maan beïnvloeden. Zo zal de maan in Ram ideale energie zijn om actief te werken aan je dromen en plannen, terwijl de maan in kreeft meer nadruk zal leggen op introspectie, je gezin en gezelligheid.

De nieuwe maan draagt altijd een energie om intenties om te vormen naar concrete zaken. Het heeft hiermee ook het potentieel om het oude op te ruimen en plaats te maken voor nieuw. Het is de periode bij uitstek om je zaadjes te planten, letterlijk en figuurlijk. Want de periode die volgt naar volle maan is een periode van groei en bloei.

Kernwoorden bij de nieuwe maan zijn nieuw begin, dromen en wensen, zaadjes planten, persoonlijke groei en healing, concreet bezig zijn met dromen en doelen, groei en vermeerdering, negatieve opruimen.

Ideale periode om deze fase te gebruiken is ongeveer drie dagen: 1 dag voor tot 1 dag na nieuwe maan.

Volle maan

full-moon-moon-night-sky-53153.jpegVolle maan is het moment dat de aarde tussen de maan en de zon inzit. Het is de periode waarbij je kan oogsten wat je met nieuwe maan hebt gezaaid. Uiteraard kunnen niet alle wensen op een 14dagen uitkomen, sommige dromen vragen meer tijd. Soms moet je je grootse plannen onderverdelen in kleinere stapjes. Het is wel zo dat zaken die je gevraagd hebt met nieuwe maan meestal rond een volle maansperiode zich zullen manifesteren.

Volle maan is ook een uitstekende periode voor divinatie en spirituele activiteiten. Maar ook werken rond bescherming, dingen lossen, banden doorsnijden en obstakels overwinnen.

Mensen die gevoelig zijn voor de maan kunnen zich bij volle maan erg opgejaagd voelen. Het is belangrijk om emoties die bij volle maan opkomen de nodige aandacht te geven.

Kernwoorden bij volle maan zijn loslaten en vergeving, dankbaarheid, bescherming,

Ideale periode is 2 nachten voor volle maan tot maximaal 24u nadien. Ik leg trouwens altijd mijn kristallen en kristallen schedels op te laden de 2 nachten tem de nacht zelf van volle maan.

Korte literatuurlijst

Dit was het voor vandaag. Vrijdag 13 april mogen jullie de eerste vervolgpost verwachten, op tijd voor de nieuwe maan in ram op de 16e.

Groetjes,
Nini

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: