Mijn top 5 favoriete tarot decks

In deze blogpost laat ik je kennismaken met mijn top 5 favoriete tarot decks. Het idee voor zo een post is niet nieuw, ik heb de mosterd bij andere blogs vandaan gehaald. Ik vond het gewoon heel leuk om dit zelf te doen. πŸ™‚

Hier gaan we met op nummer 1:

 1. Osho Zen Tarot van Ma Deva Padma (1995) is zeker en vast een erg gekend deck. Dit is voor mij al jaren mijn vaste rots in de branding. Hij is het verlengstuk van mijn ziel. Dit deck was voor mij ook de eerste kennismaking met het Oosterse denken. En daar heb ik in het begin toch flink mee geworsteld. πŸ™‚ Pas na een jaar of twee kon ik eindelijk zijn boodschappen begrijpen omdat ik genoeg was losgekomen van mijn Westerse denkwereld.
  Dit deck heb ik vroeger als een gereviewd. De blogs kan je hier terugvinden: Osho review deel 1deel 2deel 3

  Osho Zen kaarten
 2. The Green Witch Tarot is (samen met The Wild Unknown en Mystical Cats) volledig nieuw in mijn arsenaal (sinds kerst πŸ™‚ ). Het deck is van Ann Moura en Kiri Ostergaard Leonard en werd uitgegeven najaar 2015 door Llewellyn. Ik had bij het bestellen ervan niet direct gedacht dat het een werk-deck zou worden (eerder een stuk voor de collectie). Maar bij het bekijken van de kaarten is de klik helemaal gekomen. Ondanks dat het deck erg Pagan-themed is kan volgens mij iedereen er vlot mee overweg. De afbeeldingen spreken erg voor zich.
  Hou zeker de komende weken deze blog in het oog voor een volledig review.
  Green Witch kaarten
 3. The Wild Unknown Tarot van Kim Krans (2012), de kans is zo goed als onbestaande dat je nog nooit van dit deck hebt gehoord. Ik vraag me af of er ooit een ander deck zoveel stof heeft doen opwaaien als deze. Tijdens mijn zoektocht naar mijn exemplaar heb ik het deck zelf tussen kleding en op lifestyle blogs teruggevonden! Ik ben ook snel te weten gekomen waarom. Het is gewoon anders. Het voelt erg aards (niet in de materialistische zin) en zelfs een beetje rauw aan. Het is pure, brute natuurlijke energie welke nog niet door de mens werd ‘geciviliseerd’. Hij heeft zijn naam Wild Unknown echt niet gestolen. Ook later volgt zeker een review van dit geheimzinnig deck.
  Wild unknown kaarten
 4. Mystical Cats Tarot van Lunaea Weatherstone en Mickie Mueller (2014), van ver uit het mooiste poezendeck op de markt. πŸ™‚ En zeggen dat ik vroeger eerder een hondenmens was dan een poezenmens. Dit is dik veranderd sinds we ons Minneke hebben geadopteerd. ❀ Ik ben veel van poezen gaan houden en wou dan ook eens een deck met poezen. Het deck heeft mij al aardig verrast. Door zijn zachte en mooie tekeningen had ik gedacht dat het snel wat te rooskleurig zou overkomen. Maar dit is zeker niet het geval. Wel komen de boodschappen misschien wat minder hard ‘in your face’ aan.
  Cats kaarten
 5. Thelema Tarot van Renata Lechner (release ook najaar 2015). Heb ik hier gereviewd. Dit deck is voor mij het perfecte alternatief voor Rider Waite welke ik op zich niet zo heel graag zie. De afbeeldingen van dit deck zijn gewoon om in weg te zinken. πŸ™‚
  Thelema kaarten

Dit was het voor vandaag.
Welke is jouw top 5? Laat gerust een berichtje na, ik zou heel graag lezen welke decks jouw hart hebben veroverd. πŸ™‚

Groetjes,
Nini

Advertenties

8 gedachten over “Mijn top 5 favoriete tarot decks

Voeg uw reactie toe

 1. Ik ben dol op mijn vintage rose oracle & het orakel van schaduw en licht. Daarnaast werk ik nu alleen met RWS, maar het Wild Unknown gaat er zeker komen, alleen eerst de keuken erin πŸ™‚

  1. Beide orakels ken ik nog niet. Ga ze zeker eens opsnorren, alvast bedankt voor de tip.
   psje: achter al je werk met de nieuwe keuken zal je wel de Wild Unknown dik verdiend hebben. πŸ˜‰

 2. Omdat ik de Waite tarot qua symboliek gewoon ben en ze erg volledig vind, kies ik meestal voor dit deck. Ik gebruik de editie uit de Pamela Colman Smith Commemorative Set; die is zachter van kleur met een vintage touch

  Mijn recent aangekochte Thelema tarot bevalt me goed. Dat wordt dit jaar mijn tweede kaartlegdeck.

  1. Aan die Commemorative set heb ik al veel zitten twijfelen. Ik hou niet zo van Waite maar ik weet ook niet goed waaraan dat ligt. Ik ben nochtans iemand die graag vintage heeft. Zou misschien kunnen dat al bij al de Commemorative mij misschien daarom beter ligt.
   Mij aan 1 of 2 decks houden kan ik echt niet. Dat is mijn tweelingnatuur.
   Heb dat lang proberen onderdrukken tot mijn man mij erop wees dat ik dat beter (gecontroleerd) zijn gang laat. πŸ™‚ πŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: