Deck of the 1000 spreads review

1000-BoekVandaag, om jullie zoet te houden met Pasen, een kort review over een stel heel handige kaarten, het Deck of the 1000 spreads. Het is ontworpen door Tierney Sadler en werd uitgegeven door Llewellyn in 2013. Zoals de naam het al een beetje verraad, het gaat niet over een deck an sich maar over een hulpmiddel om leggingen samen te stellen. Na een beetje opzoekwerk was mijn interesse gewekt en heb ik het deck via Bol.com besteld.

De kaarten worden samen met een handboekje geleverd in een mooie oververpakking. Spijtig genoeg zitten de kaarten zelf gewoon in een fluttig binnen karton. Zoals je op de foto kunt zien is het opnieuw zo een doos waarin je je kaarten niet op een treffelijke manier kunt bewaren. Dit is een vaak terugkerend probleem bij  L1000-verpakkingkaartenlewellyn en vind dit zo zonde. Denk dat ik niet de enigste ben die met plezier enkele euro’tjes meer neertelt als daartegenover een mooie bewaardoos geleverd wordt. Maar ja…

Kaarten zelf hebben een mooie kwaliteit. Meegeleverd boekje geeft veel leuke ideeën waarmee je het dek kan gebruiken alsook verschillende voorbeeldleggingen. Bedoeling is dat je aan de hand van de kaarten een legging opstelt waarop je kaarten naar keuze legt. Kaarten worden onderverdeelt in 5 thema’s waarbij elk thema zijn eigen kleur kent: Personen (oranje) – Invloeden (blauw) – Onderwerpen (groen) – Tijd (paars) – Uitkomst (rood).  Op elke kaart kan je naast de titel ook lezen waarover deze positie gaat. Voor elk thema heb je een bijkomende blanco kaart welke je naar eigen goeddunken kunt invullen. Kaarten hebben een oversized afmeting zodat je je eigen kaarten erop kunt leggen en toch de titel kunt blijven lezen.

1000-themakaarten

Ik gebruik het dek nu al eventjes en ben er helemaal gek op. Het geeft mij een soort rust als ik een uitgebreidere legging kaarten voor me liggen heb. De “waar stond die kaart nu weer voor?!?” is volledig verleden tijd. Je hebt je structuur met daarop je legging dat vastgeankerd voor jou ligt. Op een of andere manier vind ik het ook makkelijker om te focussen op bepaalde kaarten. De kaarten zetten ook enorm aan om zelf eens te spelen met leggingen. Merk ook aan mezelf dat ik hierdoor wel wat complexere zaken begin samen te stellen. Zeker en vast een aanrader.

Ik sluit deze post af met enkele bijkomende foto’s. Ben alvast benieuwd of jullie deze kaarten kennen en/of gebruiken. Laat gerust een berichtje na. Ondertussen wens ik jullie een pretig Pasen toe!

Groetjes,
Nini

 

1000-legging-2

1000-legging-1

1000-Blanco-cards

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Deck of the 1000 spreads review

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: