Boekentip: Klein maar dapper…

Vandaag wil ik een klein maar heel dapper boekje voorstellen. Misschien ken je het al of heb je het zelf reeds liggen op de boekenplank. Voor wie dit pareltje nog niet kent, zou ik zeker aanraden even door te lezen. 😉 Deze post is niet gesponsord maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de auteur ken. Dit gezegd zijnde zal ik mijn best doen om zo objectief mogelijk te blijven. Al zal je gauw merken dat ik fan ben. 🙂

Tarot voor Iedereen van Annick Van Damme

Tarot-voor-iedereen-1

Het boek is vorig jaar uitgekomen bij Ankh Hermes in het Ankertjesserie. Ondanks dat het boek slechts 128 pagina telt is het een mini tarot-info-bom. Het is ongelooflijk hoe veel informatie Annick heeft weten te condenseren in zo weinig pagina’s.

Inhoudelijk krijg je in het begin van het boek (na het voorwoord) een woordje uitleg over tarot zelf en over de geschiedenis. Het is bondig maar meer hoefde er echt niet in te staan. Heb je interesse om je te verdiepen in de geschiedenis dan staat er op het einde van het boek een bibliografie met enkele heel interessante boeken.

Tarot-voor-iedereen-2Na deze inleiding worden onderwerpen, zoals de vier elementen in de tarot, getallensymboliek en de hofkaarten, kort en bondig aangesneden. Bij elke topic staan 1 à 2 praktische oefeningen om je de materie meer eigen te maken. Vanaf pagina 33 tem 85 wordt de grote Arcana kaart per kaart besproken. Voor elke kaart vind je naast algemene informatie over de kaart en zijn symboliek oa ook sleutelwoorden, een advies-zinnetje, een affirmatie enz. Op het einde van elke kaartbespreking vond je een oefening om je met de kaart te verbinden.

Tarot-voor-iedereen-3Het boek wordt afgesloten met een reeks leuke onderwerpen zoals een tarotaltaar, vrij schrijven, enz. Je krijgt enkele legpatronen en er is een FAQ- gedeelte. Op pagina 119 ben ik erg fan van de 78 kaarten in een notendop-lijst. Voor elke kaart staat een korte zin over de betekenis. Helemaal op het einde krijg je een compacte maar mooie bibliografie.

Dit boek is zeker en vast een aanwinst. Vroeger had ik altijd het tarotboekje van Nathalie Kriek – Tarot in het kort in mijn tarotzak zitten als compact referentie middel. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de betekenissen in het boek Tarot voor Iedereen mij beter liggen. Bij Nathalie Kriek heb ik vaak het gevoel dat ik haar uitleg bij de kaart niet… ‘voel’.  Om deze reden heb ik dan ook het boek van Kriek naar mijn boekenkast verbannen.

Tarot voor iedereen is een leuk vlot geschreven boekje, die zowel beginners en gevorderden zullen appreciëren. De ene als handig startpunt, de andere als geheugensteuntje. 🙂

Het is gemakkelijk te vinden in zowel alternatieve winkeltjes als online via bijvoorbeeld bol.com. Bij Bol kan je het trouwens ook als e-book downloaden voor maar 4,99 euro. Prijs voor de paperback is 9,99 euro, dus daarvoor moet je het zeker en vast niet laten.

Op de site van Annick, www.tarotcirkel.com kan je het inkijkexemplaar bekijken.

Heb jij dit boek al liggen? Laat dan gerust jouw mening horen in een berichtje.

Groetjes en tot binnenkort,

Nini

 

 

Advertenties

3 gedachten over “Boekentip: Klein maar dapper…

Voeg uw reactie toe

  1. Bedankt voor de lovende recensie!
    Wat de sleutelwoorden bij de grote arcana betreft, die zijn hoofdzakelijk gebaseerd op artikels die Waite schreef over tarot; aangevuld met eigen sleutelwoorden. Niet verwonderlijk dat ze echt goed bij de kaarten passen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: