Durf lief te hebben!

Welkom lieve bezoekers,

Vandaag is het Valentijn. Voor deze gelegenheid neem ik deel aan een Bloghop van Tarot Vlaanderen . Het centraal thema is, hoe kan het ook anders, Liefde en Tarot. Als je aan het hoppen bent, komt je waarschijnlijk van Miranda’s blog Thuis komen bij je-Zelf of indien je in omgekeerde richting leest van Annick’s blog Tarot Cirkel. Geef de andere blogs zeker en vast ook een bezoekje, ze zijn stuk voor stuk de moeite waard. De bloghop is alvast heel afwisselend in thema. Miranda schrijft over de Kracht als voorbereider. Annick heeft het over de Goddelijke liefde.

Liefde en Tarot daar kan je natuurlijk veel mee maar tegelijk is het misschien net iets moeilijker om iets origineels te bedenken. Heb er dan ook even over moeten nadenken. Zou ik een romantische legging bespreken of de kaart van de geliefden? Een romantisch getinte tarot-deck bespreken? Nee, nee het moet een tikkeltje anders. Ineens kreeg in een (hopelijk) goed idee.

Mijn idee was om mijn tarotkaarten te vragen wat zij van Valentijn vinden. Lieve tarot, wat vind jij van Valentijn? Ik was alvast razend benieuwd wat mijn Songs for the Journey Home-tarot hierover te vertellen hadden. Heb drie kaarten getrokken en hier is de uitkomst: Wave Song 9, Earths Song 7 en de duivel.

Valentine

 

 Wave Song 9 – Feest

Valentine 3Wave Song-reeks komt overeen met de beker reeks in RWS. Kaart negen hiervan toont een vrolijk en kleurrijk gezelschap dat op een schip wegvaart van een donker uitziende oever. De kaart toont dat Valentijn het moment is om je zorgen (donkere oever) even opzij te zetten en te genieten van de periode en van elkaar. Zet je feesthoed op en trek erop uit…

Denk dat mij tarot niet toevallig een kaart met een groep mensen erop afgebeeld heeft uitgekozen. Ik kreeg onmiddellijk het gevoel dat ze hiermee willen zeggen dat Valentijn niet enkel een feest voor geliefden is maar ook voor alle mensen die je liefhebt. Ook aan hen mag je eens extra zeggen “Ik hou van jou en ik ben blij dat je er bent“. Dat deed me ook even terugdenken aan mijn jeugd als mijn vader ook voor mij een bloemetje meenam op Valentijn. Heb dat altijd erg leuk gevonden. 🙂

Earth Song 7 – Meer dan 1 dag

Valentine earth 7Earth-song reeks komt overeen met de pentakel-reeks. Op deze tekening zie je iemand die zijn moestuin komt bekijken. Je ziet dat hij of zij hard heeft gewerkt om het stukje grond mooi te bewerken. De plantjes zijn zorgvuldig gepland en het onkruid is gewied. Hij/zij wacht het moment af om te oogsten.

Naar mijn gevoel wil deze kaart zeggen dat je liefde moet ‘cultiveren’. Ze zeggen wel eens liefde is een werkwoord. Dit is juist wat deze kaart wil zeggen. Het gaat niet om de hele tijd in elkaars haren te zitten en dan ineens liefdevol Valentijn te vieren om de dag erna weer de oude draad op te pikken. Elke dag opnieuw er voor elkaar zijn in goede en slechte dagen en ruimte aan elkaar geven om te groeien, dat is echte liefde.

De duivel – Durf lief te hebben

Valentine devilDe duivel… in een legging over liefde en romantiek… niet echt de beste combinatie? Of toch? De duivel is een kaart die ik associeer met materialisme en afhankelijk zijn van. Mijn kaarten geven aan dat we enerzijds niet te veel moeten meestappen in de commerciële molen rond Valentijn. Valentijn gaat niet om een duur cadeau of een sjiek restaurant. Valentijn gaat over het vieren van liefde, pure liefde. Anderzijds geeft De duivel ook aan op te letten jezelf niet te verliezen in liefde. Af en toe gaan we te ver, cijferen we ons volledig weg voor een ander. We worden afhankelijk. Waarom doen wij dit? Hebben wij lief vanuit een overvloed van liefde of vanuit een een behoefte? Misschien iets om over na te denken…

De kaart zelf uit Songs for the Journey Home heeft twee duidelijke delen. De bovenste helft van de kaart toont de levensboom op een wolk… het is een mini-paradijs. De onderkant daarentegen… o jee… daar zit wat verborgen. Het mag het licht niet zien. De zon komt onderaan de wolk schijnen. Ieder van ons draagt bagage (onderkant van de kaart). De een al wat meer of wat zwaarder dan de andere. Het liefst houden we het diep verborgen. Het blijft daar maar smeulen en vreet ons onbewust aan. Maar als wij oprecht liefhebben en liefde ook willen toestaan in ons leven dan gaat het Licht schijnen. Licht die onze wonden heelt. Begin dus vanaf vandaag die dikke muren waarachter je schuilt af te breken en stel je open voor het Leven. Durf lief te hebben!

Denk dat hier dan ook de hele bedoeling van de legging is samengevat. Durf lief te hebben, ook al is dit niet altijd even gemakkelijk. Want wie liefheeft is rijk.

Tot hier mijn bijdrage aan de blog-hop. Ik hoop dat je ervan genoten hebt en zou zeker en vast nog de volgende blog warm willen aanbevelen. Annick schrijft een boeiend stuk over Goddelijke liefde. Zeker en vast de moeite waard.

Liefs,
Nini

Advertenties

9 gedachten over “Durf lief te hebben!

Voeg uw reactie toe

    1. Bedankt voor je lieve reactie. Ben helemaal weg van dit deck. Is helemaal uit Auckland – New Zealand overgevlogen. 🙂
      Troost je, mijn verlanglijstje groeit ook nog steeds… er bestaan dan ook erg veel mooie en bijzondere kaarten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: