Review: The Psychic Tarot Oracle Dek van John Holland

Om eens af te wisselen doe ik vandaag een review van een tarotdek, namelijk The Psychic Tarot Deck van John Holland.

Bron: http://www.johnholland.com/designedit_inc/store/image8_main.jpg
Bron: http://www.johnholland.com/designedit_inc/store/image8_main.jpg

Het is een heel mooi en kleurrijk stel kaarten die ik gevonden heb op Bol. Wat mij hierbij het meeste aantrok en de doorslag gaf om ze te bestellen, waren de mooie en zeer duidelijke tekeningen op de kaarten. Via de Look inside optie op Amazon kan je verschillende kaarten zien en de bijhorende tekst uit het boek lezen.

Het wordt geleverd in een stevige doos waarin juist de kaarten en het handboekje passen. De kaarten zijn zoals reeds vermeld prachtig van kleur. Ook zijn ze van stevige kwaliteit, wat vaak niet meer het geval is. De randen zijn prachtig afgewerkt met goudkleur.

Veel literatuur zal je er niet rond vinden. Je moet het in feite doen met het meegeleverd boekje. Tot nu toe ook enkel in het Engels.

Het dek zelf noemt Psychic Tarot Oracle Dek maar eigenlijk heeft het niet zoveel met de traditionele tarot te maken. Er is wel éénzelfde opsplitsing grote en kleine Arcana. Maar het aantal kaarten is verschillend, het dek telt namelijk 65 kaarten ipv 78: 22 kaarten in de grote arcana, 36 in de kleine arcana. Daaraan zijn nog 7 chakra-kaarten aan toegevoegd.

Psychic tarot dek 2

De kleine arcana is verder verdeeld in 4 reeksen van 9 kaarten. De rode reeks (vergelijkbaar met de munten) over het fysieke, de groene reeks (vergelijkbaar met de bekers over het emotionele, de indigo reeks (vergelijkbaar met de staven) over het mentale en de paarse reeks (vergelijkbaar met de zwaarden) over het spirituele.

Kaart 8 Power The Psychic Tarot Oracle Dek
Kaart 8 Power
The Psychic Tarot Oracle Dek

Er zijn enkele gelijkenissen met een traditionele tarot wat betreft de symboliek van sommige kaarten zoals bijvoorbeeld kaart 8 “Power” van de grote Arcana. Bij deze kaart wordt een hoofd uitgebeeld welke de ene helft mens is en de andere leeuw. Je zou dit kunnen vergelijken met de kaart 8, de kracht in Rider Waite waar ook een uitbeelding met een leeuw te vinden is. Hier is staat deze kaart voor innerlijke kracht, wilskracht, moed, medeleven, vrijgevigheid en liefde. Een stukje gelijklopend zoals je ziet.

De bijkomende chakrakaarten maakt het dek wel speciaal.  Elke kaart verwijst uiteraard naar één van de chakra’s. Als zo een kaart in een legging voorkomt dan dient het als een herinnering dat je waarvoor deze chakra staat, wat meer aandacht moet geven. Je moet je dan afvragen hoe het bevraagde thema deze chakra beïnvloedt. Dit is boeiend en echt wel interessant maar soms ook wel moeilijk om het te verklaren/plaatsen in de context van de andere kaarten.

Chakra kaarten
Chakra kaarten

Het boekje zelf is klein en bondig. In feite is de korte uitleg per kaart meer of voldoende om ze te verstaan. De tekeningen zijn zo duidelijk dat ze echt wel aanspreken. Elke kaart geeft een duidelijke boodschap weer zowel in de tekening als in het onderstaande kernwoord. Op zich is het misschien zelfs een beetje een tarot voor dummy’s maar dat vind ik niet per definitie negatief. Ik heb vaak weinig tijd en vind het dan leuk om een makkelijk verstaanbare tarot ter hande te nemen.

Wat de leggingen betreft heb je eigenlijk geen enkele beperking. De leggingen die je normaal gebruikt kan je ook hier gebruiken.

De auteur van deze kaarten heeft enkele boeken geschreven (www.johnholland.com). Het is een Amerikaan en dus bijgevolg is de volledige opzet van de site enzo is uiteraard dan ook héél blits en commercieel. Dat vind ik wel wat minder maar dat doet uiteraard geen afbreuk aan de kaarten en hoe je zelf beslist ze te gebruiken.

Ik weet niet of ze in België in de winkel liggen. Zoals gezegd komt mijn set van Amazon waar ze te koop staan aan nog geen 10 pond. Zeker een leuke aanraden als set kaarten.

Groetjes en tot binnenkort,
4ginie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: