Review: Russian Gypsy Fortune Telling Cards (deel 2)

Hallo Allemaal,

Zoals aangekondigd deel 2 van het review Russian Gypsy Fortune Telling Cards.

Voorbeeld van een kaart: Kaart 32 – De maanRussian-Gypsy-Fortune-Telling-Cards 3

Periode waarin de kaart invloed heeft: Kort tot gemiddeld

Symbool voor: vrede

Algemene betekenis: De maan beïnvloedt ons door zijn schoonheid en mysterie.  Het herinnert ons eraan kalme perioden in ons leven te waarderen. Zoals de maan verandert in fasen, is kalmte ook niet statisch. Het is een teken om te ontspannen maar niet om je dromen  te laten varen.

Betekenis positie 1 (rechtop): Kijk naar wat je hebt en geniet van die dingen. Rust blijft meestal niet duren dus neem tijd om ook hier van te genieten.

Betekenis positie 2 (linksom): Als je geduldig bent zal je bereiken wat je verlangt. Soms moet je wachten en anderen hun ding laten doen. Waarna ook jij de vruchten zal plukken. Ontspan en werk rustig verder aan jouw doel, je zal het bereiken

Betekenis positie 3 (rechtsom):  Laat je moed niet zakken door tijdelijke tegenslag. Jouw doel is een goed doel. Je zal het bereiken ook als het op dit moment zo niet lijkt. Zoals  de maan zorgt voor eb en vloed zal ook jij gaandeweg successen en tegenslagen hebben, maar de energie blijft doorgaan.

Betekenis positie 4 (ondersteboven): Uitstel zal je tegenwerken. Als je twijfelt ben je verloren. Het is niet het goede moment om dingen te overschouwen. Het is tijd voor actie en beslissingen. Omdat deze kaart de maan symboliseert, moet je actie wel subtiel, vrede vol en vastberaden zijn.

De set:
De kaarten worden aangeboden in een box: boek + kaarten. Zowel voor als achterzijde van de kaart zijn erg mooi. Spijtig genoeg zijn ze wel niet erg dik.  Ik heb dan ook een stukje karton op maat gesneden, om ze wat te beschermen in hun zakje.

Het boek is een mooie hardcover editie. De set bestaat wel enkel met een Engelse boek, dit is dan wel weer een minpuntje.

Tot slot:
Zoals je ziet heb je met slechts 25 kaarten toch de mogelijkheid om heel genuanceerde leggingen te maken. Meer dan in sommige andere kaartdekken. De kaarten zullen je bijvoorbeeld niet alleen waarschuwen voor een vijand maar ook zeggen of je gevaar werkelijk  loopt of niet.

Daarin ligt direct ook de moeilijkheidsgraad van deze kaarten. Tot nu toe geraak ik er niet de kaarten te leggen zonder mijn boek te raadplegen. Ik weet ondertussen wel veel betekenissen. Maar ik vergeet wel meestal in welke positie deze zijn.  Mij stoort dit niet omdat ik ze voornamelijk voor mijzelf gebruik. Het maakt dan niet uit of ik er wat langer over doe. 🙂

Je zal ook merken dat de bekomen kaarten niet altijd met elkaar te maken hebben. Ze kunnen afhankelijk 1 of meerdere onderwerpen aansnijden. Het is vaak moeilijk om dit verschil te zien. Als ik twijfel leg ik een tweede legging, met als specifiek thema die bepaalde kaart of kaartgroep.  Ook combineer ik vaak een 2e set kaarten waarin ik meer uitleg vraag.

Wat mij al verschillende malen is overkomen, is dat een bepaalde kaart gedurende langere periode blijft terugkomen. Zolang deze kaart blijft opduiken, achtervolgt het probleem je. Extra aandacht aan schenken is de boodschap.

Voilà, het was een hele boterham maar deze kaarten zijn het zeker waard.

Ik zal later op regelmatige basis 1 à 2 kaarten uitgebreid bespreken.

Mocht je nog vragen hebben, just shoot! 🙂

Groetjes,
Nini

Advertenties

Een gedachte over “Review: Russian Gypsy Fortune Telling Cards (deel 2)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: