Review: Russian Gypsy Fortune Telling Cards (deel 1)

Russian-Gypsy-Fortune-Telling-Cards 1Hallo Allemaal,

Vandaag wil ik jullie graag laten kennismaken met een héél bijzonder kaartendek, nl. de  Russian Gypsy Fortune Telling Cards van Svetlana Alexandrovna Touchkoff.

Ik heb compleet onverwachts de ontdekking gedaan van deze kaarten. Dit was tijdens een consultatie in ’t Parkkaffee deze zomer. Er was daar iemand die deze kaarten legde. Het was fascinerend om de kaarten te zien samenvallen zoals een puzzel. ik was er volledig door gefasineerd en niet langs daarna heb ik mijn eigen set aangekocht. Sindsdien gebruik ik deze op regelmatige basis. Telkens sta ik versteld van de diepgang van deze kaarten.

De oorsprong:
De naam zegt het zelf, Russische zigeunerkaarten. Zigeuners zijn gekend voor hun waarzeggerij. Het is een vrij volk die overleeft door zijn kennis van de natuur, hun omgeving, enz… De kaarten omvatten dan ook de verschillende natuurkrachten die ons leven kunnen beïnvloeden. Ze staan vol symbolen van dieren, natuur en christelijke symbolen.

De kaarten:
Elke kaart vertoont 4 halve tekeningen. Het is de bedoeling om bij een legging de kaarten te vinden die naast elkaar 1 tekening Russian-Gypsy-Fortune-Telling-Cards 4vormen. De tekening van elke  kaart heeft naast een basisbetekenis ook een variant afhankelijk van de ligging van die tekening: rechtop, ondersteboven, linksom of rechtsom.

De vraagstelling:
Het is heel belangrijk om tijd te nemen voor je vraagstelling. Maak je eerst volledig leeg, ook van eventuele vooroordelen, emoties,…
Zorg voor een duidelijke vraag. In het algemeen werken ja/neen vragen nooit goed met kaarten. Vragen zoals bv wat als… lukken perfect. Probeer ook niet 2 of meer vragen in 1 te zetten. Werk vraag per vraag.
Wat ik soms doe is mijn vraag opschrijven zodat ik mij er volledig op kan concentreren.

De legging:
Schud de kaarten goed terwijl je je concentreert op je vraag. Touchkoff geeft een bepaalde mengritueel in haar boek maar ik doe dit graag op mijn eigen manier. Daarna leg ik de kaarten in een waaier (uiteraard rugzijde naar boven) en trek ik 1 kaart. Deze kaart wordt straks de laatste kaart in de trekking. Deze vat de situatie samen en geeft een kijk op de evolutie.

Daarna begin ik met de bovenste kaart een rij van 5 kaarten te leggen, daaronder leg ik nogmaals 4 extra rijen van 5. De laatste kaart (5e rij) helemaal rechts vanonder is die kaart dat ik apart heb getrokken. Zo krijg ik ongeveer een grote vierkant van 50 x 50 cm.

Om het mezelf gemakkelijker te maken ga ik per kaart die ik leg al kijken of er afbeeldingen zijn die samenvallen. Hiervoor mogen de kaarten gerust gedraaid worden. Ja mag ze wel nooit verleggen van plaats. Deze bekomen kaarten interpreteer ik dan volgens hun positie (zie verder). Regelmatig kan je met 1 kaart 2 afbeeldingen vervolledigen. Elke kaart wordt dan apart gelezen. Zo ga ik verder tot alle kaarten gelezen zijn. Meestal schrijf ik de bekomen kaarten op anders heb ik de neiging een kaart over het hoofd te zien.

De laatste kaart geefte en samenvatting weer van de situatie op 2 niveau’s, nl. enerzijds hoe is de situatie nu (tekening lezen in hun respectievelijke positie) en anderzijds hoe zal de situatie evolueren (de 4 tekeningen lezen in hun 1e positie).

In deel twee geef ik een voorbeeld van een interpretatie van een kaart in zijn verschillende posities. Ik bespreek ook hoe de set aangeboden wordt en waar je de set kunt kopen. Ook vertel ik je meer over mijn eigen ervaringen met dit dek.

Tot gauw,
Nini

Advertenties

4 gedachten over “Review: Russian Gypsy Fortune Telling Cards (deel 1)

Voeg uw reactie toe

    1. Hallo, In Gent zijn ze te vinden bij Namasté op het Van Beverplein. Online sowieso bij Bol.com en bij Amazon.co.uk. Best wel volledige titel ingeven om op het juiste dek te geraken. Ze zijn niet zo gemakkelijk te vinden maar zeker de moeite waard. Succes! Groetjes, Nini psje: Ga op zoek naar de serieuzere esotherische winkeltjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: